BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, December 16, 2010

ASSALAMUALAIKUM  DUNIA SEPI..


Aduii, lama gila tak date dengan blog nih. Firstly, nak gtaw lately busy sangat, nak spend 


masa lama lama depan lappy ni nak conteng conteng blog ni satu perkara yang mustahil la 


. BUT, now, tonite, saya nak jugak  update blog ini. *sounds happy* wee...  Nak start dari 


mana ek ? Actually banyak benda yang berlaku akhir akhir ni. Ada suka ,duka, gembira, 


bahagia, derita, seksa ,kecewa. *lumrah kehidupan*


SEREMBAN, FLY ! FLY ! FLY !


Lepas je exam Islamic Revealed Knowledge (IRK), saya terus plan pergi seremban. 


Naktengok Ngangkung


Nak release tension ! Pergi pergi je, tengok dah FULL , sudah kebengangan di situ . Masing 


masing muka frust gilaa ! Lebih lebih lagi saya, memang frust gilaa, sebab memang tengah 


tension gila and dah nak jadi gila dah, so memang aim nak release stress. Last last just jalan 


jalan p makan , x best kan ? Nasib laa dyorg ni gila gila, happening la jugak ! Kiteorg sempat 


jugak snap pics. Benda tu WAJIB bagi gurls. kan kan ? syyyhhh,boys, diam ! hehe..


kawan sejati <3. nurul uyyun !
hapy sama dia :)
smile ! buddy .








with dorm mates . njoy knowing them in this 7 months !
ini saya:)

Tetibe hari ni nak letak pics, hee..
njoy frens ! 




di mana boo ??


Emm, agak rindu orang di sana :( 
Dapat gf still study, nasib lah boo yee.
Xleh jumpa selalu, xleh chit chat selalu, xleh makan sama sama, xleh p jalan sama sama.
Tapi hati tetap setia , huhu. .  
Emm, jauh, jauh , jauh dengan dia . 
Susah, sangat susah. Sebab selalu g***h.
Sorry boo, lately selalu je buat hal. Ntahlaa, tatao nak cakap apa. 
Tension macam nak gilaa. Tapi skrg dah oke :)
Happy ! Happy with youuu.. Walaupun kadang kadang rasa susah nak jage hubungan ni..
Betol kate boo, we're different in many ways. That's why sometimes we seemed can't get along together, KADANG KADANG je ok..
Papepun boo tetap di hati. iloveyouuu :)


DIRI INI MENGHITUNG HARI UNTUK PULANG, MENGHITUNG HARI UNTUK MENJADIKAN DUNIA SEPI MENJADI DUNIA INDAH . DUNIA SEPI TIDAK AKAN PERNAH MENJADI SEPI SELAMANYA KERNA DUNIA SEPI TIDAK AKAN SELAMANYA SEPI. DUNIA SEPI MENANTI PELANGI DI AWAN BIRU, SEPERTI MENANTI DUNIA INDAH YANG BAKAL MUNCUL. DIRI INI TIDAK MENGETAHUI APA ITU DUNIA INDAH, YANG PASTI, DIRI INI SENTIASA MENUNGGU DUNIA INDAH, IMPIANKU.. INSYAALLAH ..


 Huh, dah. selesai. finish. apa ? tatao.. hehe.. See you buddies ! i'm off now, have a great life ever .. One quote for today , *what goes around comes around*. So, jangan mudah mengata kat orang, kerna benda tu akan kena balik kat kita. kan kan kan ? just *silent*. No evidence no talk babeh . Nasihat untuk diriku jua :)

Wednesday, November 24, 2010



NUR IZZAH IS NOW FEELIN SO STRESS AND TENSE


WON'T BE UPDATED HER BLOG FOR THIS FEW DAYS OR WEEKS 

WON'T FEEL GOOD UNLESS FOR CERTAIN REASONS AND CAUSES 

P/S : SHE REALLY MISS HER BOO :)

        BOO PENYEJUK HATINYA 
        WILL REMEMBER HER BOO EVERY EACH SECOND
        
SHE'S GONNA BE CRAZY THAN USUAL, HAHA..
OUH KERJARUMAH, DON'T BOTHER ME PLEASEEEE, I'M BEGGIN YOU MY DEAR KERJARUMAH !
        


Monday, November 8, 2010

CHILL CLASS + GREAT


1. Sister, please put your notes behind and stay here , explain what you understood

2. Sister, eye contact please

3. Sisters, do you have any question to the presenters ?? If no, then i'll will ask you ! (alamak ! matiiiii ..)

  • Well, all these above are what my lec asks for during the presentation.. Huhu . Guess what, it is quite difficult but still give many benefits through it in order to built our confidence up in front of others :)
PAPE PUN, SAYA RASA SUKEEE DENGAN CLASS INTRO TO IRKHS ! 
AND ALHAMDULILLAH PRESENTATION TADI BERJALAN DENGAN LANCAR..


GOD ,GIVE ME MORE TIME

Lepas je kelas irkhs, terus sakit perut. Ohmygod ! Cant imagine how terrible it was ! *sigh*.
Million thanks to yat a.k.a hayati syafina for sending me to the clinic and thanks to the doc as well for the injection ! Sakit laaaa docccc ! Tak bagi hint langsung, terus inject.. *hukhukhuk*.
Oh my, forgot laaa about this girl, qie a.k.a aqilah mazlan, thanx dear for your concern to me even you're soo annoying . Haha ! Kidding .. Tak reply msj sbb xde kredit laaa.. Mengada ngada betol qie niy . Hihi . Anyway, i always and really hope for a good health with good mood, good ideas, good food (whoaa), good friends, good ape lagi ekk ?? Whatsoever laa.  *speechless* huhu..


                   Aktiviti malam hari, kami pembeli shawl . Wee ~. Tibe malam hari je mesti pergi tgk shawl , kalau x dengan die nih mesty jumpe gak kat kedai tuu, xde plan, xde date, xde time.. Die nih musyrifah dorm A-3-2 , means our musyrifah laa. She's a very sporting women(not girl ok ), very very nice, very kind and she's very funny *kihkihkih*. Gatal pon ade jugak, gatal dengan gurl, whoaaaa . Haha, JUST JOKE ! Actually she just wanna make us happy and happy while been together . Hidup 16 org satu dorm susah kot, macam2 perangai. Dye ni laa yg menceriakan suasana :) And she is ALFIE MUZAIRUL (annoying ! kuikuikui)


DINDA SAYANG KANDA


This is always and forever... *SMILE YE BOOO*


You, awak, dia, he, him, ... SUME BOOO PUNYEE LAAA :)

Wednesday, October 27, 2010

HOW MANY HOURS ?

Hey hey buddies ! How's life ? Happy ?? GREATTTTTT ! Glad to hear that.. Me ? I'm doing fine, never felt better . . Waaa, such a very long time i haven't update my blog since i was so busy and have lots thing to do :) For how many hours we haven't meet? 208 hours,23 minutes and 18 seconds maybe ? Hihihi, just forget about it. Hmm, never realise that i'm now at NILAI ! Struggle for my sem 2 ! Don't ask me about the P*****R ! It was sucked ! On 22 of 0ct 2010, i let my tears down down and down until i could not think what have to do and where should i start again and arghhhhh.. *sigh*. Thanks to my MY SAYANG for his full support to me. AND AND AND thanks to my beloved parents because they accepted this openly and never made me down and of course never mad me regarding to this result..Seriously i've tried my best but it's still not worth it. It means i have to struggle more and more to improve my result and score for this new sem.




I LOVE YOU MISS TEDDY !


You... Thanks ! Thanks ! Thanks !
I love that teddy very much , i appreciate all ur gifts even just a tin of chrysanthenum tea ! Hee .
Sneakers + money box + teddy +purse . I'll take a very good care of you my dearie !
You make me happy, it is not based on your gifts, it is about HEART and FEELINGS ! If i've given a chance, i will not hurt you even a little . . Still, i can't because i'm not a perfect one, i always make mistakes. . AND youuuu... are the best ! You.. are my life + hope .. What else ? Sume you lahhh . . Hihihi.




WILL I ?


Will i be successful ?
Will i be a good muslimah ?
Will i get what i want ?
Will i be a fair person for my life ?
Will i get married ? HAHA
Will i be a person who can please everyone ?
Will i be a good daughter to my parents?
Will i make everyone happy ?
Will i leave all my bad attitudes ?
Will i make my desires come true ?


Will i......... make all this happen in this few years ?


Whether i will or not, i'm still hoping for it :) INSYAALLAH !




Almost 10.00 suda, i have to stop here,
Wondering how my classes for tomorrow, adakah still cam aryne ? Pergi pergi lec xde. Hii.
Ok lahh, c yaa friends ! SELAMAT MALAM :)
Have a nice day ever. .

Sunday, October 17, 2010

Tak pernah aku jauh darimu


Meninggalkan cinta kita


Tak pernah aku meluka hatimu


Perasaan dan jiwamu


Segalanya telahku serah


Hanya engkau yang terindah


Hanya kerna kau yang cukup indah


Untuk dimiliki dan untuk dicintai


Ku tahu kau mau ada di hati


Untuk didampingi untuk disayangi


Tiada yang lain selain dirimu


Kekal tinggi di hatiku


Tiada pengganti yang mampu ku cari


Yang seindah dirimu


Rasa ini untukmu




                     " CuKuP iNdaH"


TIME : 9.17 P.M

Saturday, October 16, 2010

Assalamualaikum , Hye dear friends :)


Say SORRY, should do it? For me, it is a must ~
Saying sorry even you did not do anything wrong . . Tak rugi minta maaf dan tak rugi memaafkan . . Kan kan kan? Hihihi..


Ok lah, malam ni nak cerita tentang aktiviti saya pade hari ni..
Hari ini banyak memenuhi majlis perkahwinan :) Suke suke. Hehe. .
Last destination was at Cikgu Yah's. .  Da bertunang pun kak yah ye .. Entah mengapa terasa sayu je tadi hingga mak menitiskan air mata . Even saya sendiri pun terasa sayunye. . Ejah doakan kak yah kekal hingga ke jinjang pelamin dan seterusya. Aminn :) Just forget the past dear. U've got a nice one and far good from the previous one :) Ngee ~


Lagi seminggu je tinggal, pastu dah kena balik Nilai, Ohmygod ! I don't want :( *sad*
Away from FAMILY and MY LOVE really really make me sick ! Can i have UIA's branch here?? Please! Please! Please! . . i'm begging you. Who's that 'you' ?? Saya pun tak tahu . . Hehe. .
Apabila menjejakkan kaki ke Nilai, saya mulalah rindukan segalanya, saya mulalah busy dan letih, saya mulalah menghadapi masalah demam+selsema+batuk yang berterusan, saya mulalah berperangai seperti 'childish' dan selalu menangis (homesick). My mom pun dah awal awal lagi pesan 'ejah nanti balik nilai, mak ta k nak kol dah teap teap hari seperti dulu'. Tapi saya tak beri respon ape yang di perkatakannya kerna saya expect dye akan kol saya seperti dulu. Hmmm, it sokay, maybe lepas ni saya terpaksa belajar hidup berdikari dan tidak megharapkan mak lagi untuk kol saye teap teap hari dan dengar segala masalah saye..
Tapi saya still ada ............... ! Dia tempat saya mengadu, walaupun kadang kadang saya rasa saya belum mampu jadi yang terbaik di mata nye. Agak terkilan kerana saya masih tidak mampu membuat dia bahagia, tak mampu berikan apa yang dia mahukan . . Bagi saya dia adalah yang terbaik dan sudah menjadi yang terbaik di mata saya :) Saya sayang awak !


Nie aktiviti saya pada hari esok ::
                  * Teman mcnun pergi sekolah
                  * Kemas bilik
                  *Tidoo (mesty ade dalam sehari)
                                                  
Dear, enough for tonite, ngantuk sudaaa. Hehe..
Jaga diri baik baik aw. . Mimpi indah :)

Thursday, October 14, 2010

Hye hye, what a very good evening . . <3<3
Agak rindu sebab lately cam malas nak conteng conteng blog nih. Hehe. .
Xpe kan?? Of course lahh, my blog.. :) Hehe . .  I MISS someone, long time no see her AND long time haven't spend time with her. . Last contact waktu raya.. :( Duhh.. Where are you my dear sista ? Are you busy right now? Seems like we're gonna be far far and so far. . *sad*.. isn't it? Hmmm . . Just got news update from my classmates that the result for FINAL EXAM will be announce this 19th of Oct ! Ohmygod ! I feel so nervous but then curious too. . Sumenye ku berserah pada ALLAH, sebab saya dah berusaha sebaik mungkin. . Cume agak terkilan untuk subjek FIM, i didn't do my best for it due to some reasons. . :( I don't think i have to mention 1 by 1 what the reasons are in order to keep a good relationship between me and others. . Ermm, lepas ni nak jadi orang yang pentingkan diri boleh?? Bosan ditindas ! Kadang kadang saya pelik dengan manusia yang saya sendiri tak expect dia akan mengkhianati saya, SEBAB i TRUST her ! Lepas ni tak nak percaya kat sape sape lagi boleh? :) just kidding ! Biasalah manusie , rambut sama hitam tapi hati lain lain kan?? Kalau boleh nak sangat study same same dengan zira, enun, tmah, lily, nirah, nor, ibiey, jie, ehah, and atyn . 9 gurls with lots of attitude. . But then, still boleh faham kehendak dyorang.. I'm searching for friends who are willing to accept me as i am.. Haish, tibe tibe touching ! *hukhuk* . Tapi still bersyukur sebab ada saje yang ok. . For example my dormmates, classmates AND AND my ........... ! Rinduuu you lah baby :) Nanty saye balik nilai, tinggal lah awak sorang sorang kat sini, Hee. Jangan sedih sedih aw. Jangan rindu sayeee. . Hehe. . Urmmmm, sape yang pandai pandai tulis status saye kat fb tuuu??? Sape yang taw password saye???? This is too much lah ! Spoil mood saya ! Uish ! Nanti saya conteng conteng balik aw. Tengah bingung lagi nih. Sape yang tulis tu ?Adoiii. .




Hye buddies !


Da malam pun . kan? Hehe. . Urm , dah taw dah sape yang tulis status saye tuu. MEK KOLA. She's my sista, my noty2 sista.. Adooii, nervous giler tadi nih. . Takot lah orang luar yang taw password fb saye.. Haish.. Hmm, nie nak kongsi cite pasal laki laki ego, saye ade terbace artikel sal laki laki ego ni lahh.. Lelaki ego, itu biase.. What if it happens to women?? Wanita ego.. Anybody? Answer me please? Sometimes i can be arrogant as well, tapi dari sudut mana saye perlu jadi ego?? Yang saye taw, being arrogant has no benefit at all.. We should not expect good things too much unless we are good enough. . Jadi saye rase kite amalkan yang baek baek saje. . Memang manusie x lari dari buat kesilapan and x semua manusie baik kan? Tapi kite bole praktik untuk menjadi lebih baik kan? Even saye sendiri ingin berubah ke arah kebaikan , ingin menjauhi sifat sifat mazmumah.. AMIN. . Saya doakan untuk anda juga ye.. :)) Ouh ye, lupe nak bagitau, hari ini kehidupan saye biase biase aje. Makan tido makan tido. Puan zaliha pun blebel dah, bilik tak kemas lagi.. Hehe. . Mummy mummy, suda suda laa blebel, tu jadi high pressure tuuu.. isk isk isk.. Ok lah, i think i should off now, feelin sleepy sudaa.. *to my........... :: Miss you ! U're my only one :)) Hehe.
Oke peeps, gudnite. Have a sweet dream ever.
LOVE : Ezah :)

Friday, October 8, 2010

YA ALLAH...

BERIKAN AKU KEKUATAN, PERMUDAHKANLAH SEGALANYA YA ALLAH. AKU HANYA MAMPU BERSERAH. .

TIME; 11.22 A.M

Thursday, October 7, 2010

Assalamualaikum :)

Hye dear friends :)

How is it goin? Hope everything oke . . I currently at Dungun, my sista ouse. Will be here around four days maybe :) Hmm, really dunno what has crossed my mind, i'm thinking about something, something that i do not know how you would like to imagine. Urm, forget about it. The thing that i wanna touch about is having a DATE with my bestfriends ! MCNUN n ZYRA ! Feel soo happy hanging out with them even just at the PASAR MALAM, Hee :) n even it is just for a while but it is soo mean for me :) Ahaa, please highlight this . What do you think about a busy body person ?? So annoying right? Plus, irksome ! nak cite lebih2 pon takot ade yang terase, pls BEWARE GURL. *emo*. ok lahh, xde pape nak cite lagii, dah nak tdoo.. Hee, i'm off now . Jaga diri ok? SELAMAT MALAM :) zZzZZZZZzzzz . . Sleep tite buddies . .


TIME : 10.08 P.M

Tuesday, October 5, 2010

ello !

Today, i;m having my breakfast quite early . Feelin sooo hungry i guess, hee ! Urm, what to tell yeap? nothing interesting today ,maybe its still early. I'm pretty sure my friends are still sleeping right now ! Haha !WAKE UP WAKE UP FRIENDS !! i still remember the moment where they sleep until noon during the weekend , n me too ! waking up at 2 p.m is a normal thing for me while been at the dorm . HEHE ! Ouh ya, i'm thinking about RIEN ! How is she? is she ok? i always praying for your good health dear :) May blessing will be always around you ! Ahaa, where can i find the ChickenSoup book?? at terengganu please . anybody? which bookstore?? i wish i could have one. . it is a very very good book, easy to understand AND suitable for teens. . It tells us about suicide, abuse and so on . . Urm, bosan laa. nanti saya conteng conteng balik blog ni oke :) c yaa. have fun buddies !

TIME:: 10.00 A.M                                                                                                                                      


Sekarang dah malam , ohmygod ! ngantuk nyeee! Petang tadi x sempat nak write on something , Hee ! 
Xde ape nak cakap kot. Oh ye, ramai yang tak taw camne nak jadi follower saya. Xpee, just visit blog ni pon da oke taw, nanti saya ajar camne nak jadi follower ok? HEHE. .  Hmm,ok lah i'm off now, tc frens ! lots of love ! :) C ya tomorrow insyaALLAH . . SELAMAT MALAM SEMUA :)     

TIME :: 10.59 P.M

11.10 PM :)

Aku masih menatap blog yg bile laa akan perfect, hee. Layout blom tukar. Haa , sooner nak masukkan slide show, harap korang sume enjoy la yee .:) Mlm ni agak mud agak baik,alhamdulillah . Thanx GOD:)

anger !

hye peeps !

i really dunno what happened today , and i do admit that i feel sooo SAD ! somebody can u please cheer me up ?? i miss MY BUDDIES , MY LOVE ! i miss everything about them. The way they talk, the way they walk, the way they laugh! Plus, I miss HIM so much, feel something wrong in myself that i put all my anger on him today. SORRY DEAR ! I've no intention to do those thing to you :( . . i've tried to be the best but i cant. BUT, it does not mean i cant do it for whole my life, maybe it takes some time. . Be patient dear, it is not an easy thing to understand me, knowing my character nor have my heart. Please highlight it. . Ouh ya, lets forget about it for a while, things that i wanna highlight maybe lil bit not so important but i enjoy my day by seeing my old teachers at my previous school, SMK PADANG MIDIN ! My first conversation is between me and tr.irda. i'm not so familiar with her so i decided to talk less and do playing with my own feelings ! huh, ezah ezah..  something has crossed my mind maybe.. Then i went to see my english teacher, madam Grace! she's still beautiful like before, i wish i was her.. hee. . she gave me lots of tips to improve my grammar n language ! ouh GOD! sooo sweetttt, glad to have a great teacher like her ! thumbs up to you my dearie !! Ahaa, prior to forget something, u know what , i've gone to see one of my bestfriends , LILY ! ohmygod ! i miss her damn much !! she's still her, nothing's changed. Maybe lil bit bigger than before . HEHE .. Even so, she's still gorgeous ! AND AND she has told me something that i'm into moody again ! dat GUY ! never ever stop from create problem and pretend to be good besides he's not.. 'AKU BENCI KAMU' ! fullstop ! Urmm, dats all for now. c yaa dis nite insyaALLAH.. tc buddies !

video
      
 * THIS IS ONE OF MY FAVOURITE SONG, SUITABLE FOR ME, SAD WITH NO REASON*


                                       *sorry for any unconvenience grammar error*


Monday, October 4, 2010

Oouchh ! fallin in love :)

Nearly three years we've known to each other, i never thought that we could go this far.. Sincerely , i feel very grateful to be loved by him and of course, me too.. *blushing* . i learn lots from him to know the meaning of life since he's 7 years later than me. he gave me lofs of enthusiasm through ups and down. i'm happy with him :) i really hope for a long lasting relationship. love you so much ! You're my only one :)


                                                        *sorry for any unconvenience grammar error*

My LOve, My SOul .

Nothing much about me :)

Hi, Hi n Hi, .. urm, oke. i'm ezah. nice to know all of you. ngee. Actually i dunno where to begin, what to write on and what to share with.. i'm a very simple person, can be faddy sometimes. hee. proud to tell you that i live i a very happy family . (love mommy and daddy sooo much) . i love this two babies, darwisy durrani n iris humaira ( my niece n nephew). ouh ya, forgot to tell you that i currently studying at cfs iium, nilai . taking bachelor of english. i do njoy my course but i hate nilai ! duhh. why?? 1. difficult to find such a very cold weather, OMG! soo hott.throughout this 4 months, i've got fever about two times and suffering from cough continuously. err, so sick.  2. nilai always got water supply problem. 3.the food was not tasty . huh! 

i hope i'll be delivered to Gombak soon, curious to explore more.. hehe. Urmm,it's enough i guess. do njoy and often visit my blog yaa :) Lots of love :)